У Кернеса хочуть

У Кернеса хочуть "переселити" волонтерський намет

Укрінформ
Погоджувальна комісія Харківської міськради, розглянувши звернення щодо проведення безстрокового мирного зібрання на площі Свободи, пропонує перенести “спірний” намет на площу захисників України.

Про це повідомляє прес-служба Харківської міськради.

"Погоджувальна комісія прийняла рішення запропонувати перенести проведення масового заходу з використанням намету з площі Свободи на площу Захисників України. У разі відмови доручити юридичному департаменту Харківської міської ради у встановлений термін забезпечити підготовку і подачу матеріалу до Харківського окружного адміністративного суду", - йдеться у повідомленні.

В ході засідання директор департаменту інфраструктури міськради Сергій Дульфан заявив, що волонтерський намет, про який йдеться в зверненні щодо проведення безстрокового мирного зібрання на площі Свободи надійшло, отриманому Харківською міськрадою 12 травня, встановлений на проїжджій частині, що заборонено законом "Про дорожній рух". Також, за його словами, не виконано жодного з обов'язкових заходів забезпечення об'їзду такої ділянки.

До цього він додав, що "за інформацією соцмереж, в наметі є запас пально-мастильних матеріалів", а сама конструкція "обмежує видимість пішохідного переходу і заважає руху транспорту". "Ми категорично проти розміщення даного намету на проїжджій частині", - резюмував Дульфан.

Інша проблема, підкреслив директор департаменту інфраструктури, полягає в тому, що намет встановлений "в охоронній зоні контактної мережі. При розміщенні об'єктів поблизу подається окрема заявка на відключення живлення з контактних мереж, тому що в разі обриву люди потраплять в зону ураження струмом. Цього теж не було зроблено," - підкреслив Дульфан.

Головний інженер КП "Харківські теплові мережі" Олексій Лука заявив, що в зоні розміщення намету знаходяться життєво важливі комунікації, і конструкція ускладнює доступ до них: "На цій ділянці розташована магістральна камера, яка потребує капітального ремонту, тому що існує серйозна загроза обвалення її конструкції. Потрібно поміняти два колектори, засувки і відновити конструктив самої камери. Час у нас обмежений, необхідно приступити до ремонту, але поки у нас немає доступу до об'єкта".

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня мер Харкова Геннадий Кернес заявив, що готовий задовольнити петицію про знесення волонтерського намету "Все для победи", який до того простояв на площі Свободи 5 років. Тоді аргументом було те, що намет нагадує людям про війну на Сході України у той час, як новообраний президент Володимир Зеленський заявляє про необхідність припинити вогонь на Донбасі.

Читайте також: У Харкові перевіряють, чи дійсно біля волонтерського намету потрібен ремонт

12 травня на захист намету у центрі міста зібралися півтисячі людей. Від міської влади вимагали захисту намету та встановлених поруч стендів, де розміщено інформаційні матеріали про події на Сході.

13 травня комунальники вдалися до двох спроб розпочати ремонти на місці, де наразі стоїть намет. 14 травня за ініціативи активістів, які захищають намет "Все для перемоги" від знесення, представники КП "Харківські теплові мережі" та представники Департаменту житлово-комунального господарства Харківської ОДА почали вивчати необхідність ремонту теплових комунікацій поблизу намету. Вони пообіцяли активістам проінформувати про результати огляду, але не зробили цього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-