Влада Буковини просить МЗС відновити діяльність Генконсульства у Сучаві

Влада Буковини просить МЗС відновити діяльність Генконсульства у Сучаві

Укрінформ
Виконуючий обов'язки голови Чернівецької обласної держадміністрації Михайло Павлюк звернувся до міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з проханням відновити діяльність Генерального консульства України в румунському місті Сучава.

Про це повідомляє прес-служба Чернівецької ОДА.

"Михайло Павлюк звернувся до Павла Клімкіна з проханням відновити діяльність Генерального консульства України в м. Сучава", - йдеться у повідомленні.

На думку Павлюка, це сприятиме розвитку взаємовигідного співробітництва між обома країнами та виконанню п. 8 Плану заходів з реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в Європейському Союзі та в Організації Північноатлантичного договору.

У листі очільника області йдеться про те, що за підтримки Генерального консульства України в Сучаві, функціонування якого було припинено у 2014 році, було розширено торговельно-економічні, культурні, гуманітарні зв’язки між державами на регіональному рівні, налагоджено співробітництво між інституціями Чернівецької області, Сучавського і Ботошанського повітів Румунії, а також надано сприяння діяльності Єврорегіону «Верхній Прут».

Читайте також: У Кишиневі відкрилося "Українське подвір'я"

Також у зверненні до Клімкіна наголошується, що відновлення функціонування вказаної консульської установи дозволить використовувати всі можливості для динамічного розвитку транскордонного співробітництва, поглиблювати міжрегіональну співпрацю, оперативно вирішувати нагальні питання українських громадян та української національної меншини Румунії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-