У Кернеса перевіряють, чи законно встановили волонтерський намет

У Кернеса перевіряють, чи законно встановили волонтерський намет

Укрінформ
Департамент територіального контролю Харківської міської ради направив запит до відповідних органів щодо законності розміщення намету на площі Свободи перед тим, як його знести.

Про це сказано у розміщеній на сайті міськради відповіді Харківського міського голови Геннадія Кернеса на петицію про знесення намету на площі Свободи.

"Виходом на місце встановлено факт розташування навпроти будинку по вул. Сумській, 64, у м. Харкові намету (на пішохідному переході безпосередньо на площі Свободи). Рішень Харківської міської ради щодо надання дозволу на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки за вищевказаною адресою та надання такої ділянки в оренду або у власність не приймалось. При виявленні безхазяйного майна, випадків самовільного встановлення об'єктів направляються запити до відповідних уповноважених органів. Після отримання запитуваної інформації Департаментом буде підготовлено проект рішення виконавчого комітету Харківської міської ради про звільнення території міста Харкова від самовільно встановленого об’єкта у примусовому порядку", - йдеться у відповіді.

У відповіді Кернеса також йдеться, що електронна петиція № 4562 "Прибрати намет з пл. Свободи!" вперше за весь час існування сервісу електронних петицій на сайті Харківської міської ради у рекордні терміни - менш ніж за добу - набрала навіть більше голосів, ніж треба для її розгляду, а саме 7 607.

Читайте також: У Кернеса вимагають від волонтерів добровільно демонтувати намет

Як повідомляв Укрінформ, 13 травня активісти, які чергують біля намету "Все для перемоги" на площі Свободи, вдруге за день не дали розпочати "ремонтні" роботи комунальникам, які зранку поставили огорожу біля намету, а вдень прибули сюди з трактором. Коли комунальники пішли, активісти почали прибирати територію та мити намет.

12 травня на площі Свободи у центрі міста зібралися півтисячі людей на захист намету "Все для перемоги", вимагаючи від міської влади захисту цього символічного агітаційного стенду, який вже 5 років розповідає містянам про події на сході України.

9 травня Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив у Facebook, що готовий задовольнити петиції харків'ян щодо знесення намету "Все для перемоги" на площі Свободи та повернення нинішньому проспекту Григоренка історичного імені Маршала Жукова.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-