Центральний парк Чернігова реконструюють на два мільярди

Центральний парк Чернігова реконструюють на два мільярди

Фото
Укрінформ
Фахівці харківського архітектурного бюро "Сіті-Дизайн" презентували у Чернігові проект масштабної реконструкції центрального парку культури та відпочинку вартістю майже 2 млрд. грн.

Про це повідомила прес-служба Чернігівської міської ради.

"Вартість проекту, за розрахунками - 1 млрд. 900 млн. грн. Частину цих коштів пропонують залучити з бюджету, частину - від інвесторів. Час будівництва - 3-5 років. В основу розрахунків закладено, що інвестори після запуску атракціонів 30% віддають у бюджет міста, плюс у дохід бюджету йде плата за оренду всіх майданчиків. Термін окупності такого парку - 10 років", - ідеться у повідомленні.

Концепція реконструкції полягає у створенні пʼяти парків в одному: міського саду, тематичного парку атракціонів, спортивного парку, лісопарку і нової набережної. На території планують розчистити канали, на берегах збудувати човнові станції, тераси, заклади харчування тощо.

Також планується створити парк екстремальних розваг, контактний зоопарк, парк дикої природи. На землі й деревах хочуть збудувати екоготелі з легких конструкцій, де відвідувачі зможуть переночувати.

Очікується, що після реконструкції міський парк відвідуватиме 1,5 млн. людей на рік.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко зазначає: "Реальний шлях розвитку міста - привабити сюди туриста, який має кошти і можливість обирати, приміром, київського. Такому туристу потрібні не кафе чи ресторани, які все одно будуть поступатися столичним, а атракції, заради яких він захоче їхати за 100 і більше кілометрів. Тому цей об’єкт - подвійного значення. Не тільки для відпочинку чернігівців, а й як місце, що приваблюватиме жителів інших міст, у тому числі, Києва, Сум і навіть близького зарубіжжя".

За словами Атрошенка, будівництво парку проходитиме в кілька етапів і орієнтуватиметься на темпи зростання економіки й підвищення добробуту населення. Якщо ситуація не покращуватиметься, міська влада обмежиться реалізацією програми-мінімум: реконструкція центральної частини парку та атракціонів.

Читайте також: Туристичний інформаційний центр запрацював у Чернігові

Представлений (уже доопрацьований) варіант реконструкції центрального парку Чернігова місцеві архітектори схвалили. Наступним кроком буде замовлення проекту. До роботи над ним мають залучити й фахівців-гідрологів, оскільки йдеться про будівництво на затоплюваних річкою територіях і розчистку старих русел Десни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-