Львів планує взяти 25 мільйонів євро кредиту на купівлю 100 тролейбусів

Львів планує взяти 25 мільйонів євро кредиту на купівлю 100 тролейбусів

Фото
Укрінформ
Львівська міська рада підписала мандатний лист з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC) про залучення 25 млн євро кредиту для купівлі 100 тролейбусів.

Про це повідомили у прес-службі Львівської міськради.

“Інфраструктура Львова оновлюється. Пріоритетом для міста є збільшення екологічних видів транспорту - трамваїв, тролейбусів, електробусів та спорудження якісного дорожного покриття. Для цього міська рада підписала мандатний лист з Міжнародною фінансовою корпорацією (IFC). Це дозволяє говорити про одне із найбільших за всю історію залучення коштів міжнародної фінансової інституції у розвиток міста. А саме - про 50 млн євро, з них: 25 млн євро - на закупівлю 100 нових тролейбусів, 10 млн євро - на ремонт і оновлення електромережі, 15 млн євро - на ремонт вул. Шевченка”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що 13 травня відбувся один із перших етапів співпраці - підписання мандатного листа - договору про наміри, а вже згодом місто та МФК розглянуть можливість підписання кредитного договору. Підписантами мандатних листів є МФК, Львівська міська рада та 2 комунальні підприємства - «Львівавтодор» та «Львівелектротранс».

“І це лише один з небагатьох проектів, які Міжнародна фінансова корпорація (IFC) планує реалізовувати зі Львовом", - відзначив голова регіонального представництва Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в Україні, Білорусі та Молдові Джейсон Палмер.

Читайте також: На Житомирщині торік створили майже 16 тисяч нових робочих місць

За його словами, розглядається можливість реалізації наступних заходів: технічна допомога місту (консалтинг, оцінка, дослідження по транспорту), фінансування проектів міста на 50 млн євро.

Фото: Львівська міськрада 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-