У Харкові взяли під охорону волонтерський намет, який схотів знести Кернес

У Харкові взяли під охорону волонтерський намет, який схотів знести Кернес

Укрінформ
Намет "Все для перемоги" на площі Свободи у центрі Харкова взяли під охорону громадські патрулі, поряд чергує поліція.
Про це повідомляє "Інфоцентр Євро Харків" у Facebook.

"На наметі "Все для перемоги" все спокійно. Він під посиленою охороною поліції та громадських патрулів. Неподалік - підрозділ НГУ та готова до прибуття у будь-який час доволі численна кількість людей, ветеранів АТО", - йдеться у повідомленні.

Тим часом, як пояснили Укрінформу у відділі комунікації ГУ Нацполіції в Харківській області, окремого посту біля намету немає, але поліція, як звичайно, патрулює усю площу з метою забезпечення правопорядку.

Читайте також: Від Кернеса вимагають не чіпати декомунізований проспект і намет волонтерів

Як повідомляв Укрінформ, 9 травня Харківський міський голова Геннадій Кернес заявив, що готовий задовольнити петиції харків'ян щодо знесення намету "Все для перемоги" на площі Свободи та повернення нинішньому проспекту Григоренка історичної назви - імені маршала Жукова.

Наразі петиція про перейменування проспекту набрала більше 5 тис. голосів, але на вчорашньому засіданні міської топонімичної комісії її не розглядали: це питання буде, як заявив Кернес, розглянуто на сесій міськради.

Учора ж активісти звернулися до Кернеса з вимогою забезпечити діяльність волонтерського намету "Все для перемоги", який безперервно діє з 2014 року як важливий об'єкт в умовах інформаційної війни.

Також активісти вимагають провести роз'яснювальну роботу про маршала Георгія Жукова та його злочини, чому його ім'я включене у список декомунізації, та пояснити людям, хто такий радянський генерал Петро Григоренко і чому Інститут національної пам'яті рекомендував саме таке перейменування.

Фото: Інфоцентр Євро Харків

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-