На Донеччині за службові зловживання судитимуть начальника обласного спорткомітету

На Донеччині за службові зловживання судитимуть начальника обласного спорткомітету

Укрінформ
У Краматорську на Донеччині за зловживання службовим становищем судитимуть начальника обласного спорткомітету, який давав бухгалтеру вказівку нараховувати зарплату непрацюючим співробітникам.

Про це повідомили в прес-службі прокуратури Донецької області.

«У Краматорську за зловживання службовим становищем судитимуть начальника Донецького обласного спорткомітету», - йдеться у повідомленні.

У ході досудового розслідування встановлено, що у період з грудня 2015 року по липень 2018 року 61-річний посадовець, зловживаючи службовим становищем, умисно надавав вказівку головному бухгалтеру, яка здійснювала складання табелів обліку робочого часу та вела їх облік, вносити до табелів відомості про відпрацювання робочого часу трьома працівниками, достовірно знаючи, що останні на робочому місці не з’являлись та роботу не виконували.

На підставі погоджених посадовцем документів вказаним працівникам незаконно нараховано та виплачено заробітну плату (включаючи премії, надбавки та інші виплати) за фактично невідпрацьований час на загальну суму близько 464 тис. грн.

Краматорською місцевою прокуратурою спрямовано до суду обвинувальний акт за ч.ч. 2, 3 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК стосовно начальника Донецького обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Читайте також: На Київщині за рік побудували 21 футбольний майданчик

На теперішній час досудове розслідування завершено.

Максимальне покарання за вказані злочини - позбавлення волі на строк від трьох до восьми років, з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Фото: espreso.tv

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-