Експерт вважає небезпечним популізмом заяви лідера “Йоббіка” на Закарпатті

Експерт вважає небезпечним популізмом заяви лідера “Йоббіка” на Закарпатті

Ексклюзив
Укрінформ
Заяви лідера угорської праворадикальної партії "Йоббік" Томаша Шнайдера небезпечні і шкодять як угорській громаді на Закарпатті, так і україно-угорським відносинам.

Про це Дмитро Тужанський, аналітик з угорського питання на Закарпатті, сказав у коментарі кореспонденту Укрінформу.

“Візит лідера "Йоббіка" на Закарпаття, який мав місце цього тижня, треба розглядати з різних точок зору. По-перше, це новий лідер партії, яка в парламенті Угорщині має друге місце за кількістю депутатів. Якщо говорити саме про Томаша Шнайдера, то це політик радикального штабу, хоча "Йоббік" на минулих виборах взяла курс від маргінальної крайньоправої позиції до більш правоцентричної. Цей візит на Закарпаття Шнайдер здійснив в рамках кампанії до виборів в Європарламент, тому його заяви про ремонт доріг, проблему із забрудненням довкілля, підтримку етнічних угорців Закарпаття можна розглядати як махровий популізм” - каже Тужанський.

Зі слів експерта, якщо врахувати політичну складову цих заяв — коли лідер європейської партії приїжджає в Україну, воюючу країну, робить заяви про автономізацію території України — то це вже питання політкоректності.

Читайте також: Лідер угорської партії "Йоббік" потрапив до списку “Миротворця”

“Цим заявам має бути надана адекватна оцінка з боку офіційної влади та дипломатів” - каже Тужанський.

Він наголошує, що політичний контекст в таких заявах найбільш шкідливий — бо між Україною та Угорщиною і так напружені відносини, а подібні заяви не сприяють залагодженню конфлікту.

Усе це тільки шкодить і угорській громаді, і Закарпаттю, і україно-угорським відносинам, наголошує Тужанський.

Як повідомлялося, на цьому тижні лідер угорської націоналістичної праворадикальної партії "Йоббік" відвідав Закарпаття і зробив ряд заяв, зокрема, мова йшла про надання автономії Закарпаттю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-