Перейменування проспекту: активісти Харкова погрожують знести погруддя Жукову

Перейменування проспекту: активісти Харкова погрожують знести погруддя Жукову

Укрінформ
Активісти Харкова заявляють, що у разі повернення проспекту Григоренка старої назви - на честь Жукова, - вони знесуть погруддя Жукова.

Про це йдеться на сторінці громадської організації "Світанок" у Facebook.

"Категорично засуджуємо дану заяву Харківського міського голови та наголошуємо, що харківська громада не дасть знести волонтерський намет (на площі Свободи - ред.), а у випадку незаконного рішення міськради щодо повернення проспекту імені Жукова ми заявляємо, що погруддя Жукова у Харкові буде повалено!" - йдеться у дописі.

Раніше Харківський міський голова Геннадий Кернес написав у Facebook, що готовий задовольнити петиції харків'ян щодо знесення намету "Все для Перемоги" на площі Свободи та повернення "декомунізованого" проспекту Григоренка попередньої назви - на честь маршала Жукова, - якщо кожна петиція набере не менше 5 тис. голосів.

Читайте також: Інститут нацпам'яті подасть до суду, якщо проспекту в Харкові повернуть ім'я Жукова

Наразі петиція про знесення намету вже набрала більше 5 тис. голосів.

Волонтерский намет "Все для Перемоги" безперервно діє з 2014 року і, за словами активістів, є важливим об'єктом в умовах інформаційної війни.

Крім того, активісти вимагають провести роз'яснювальну роботу щодо того, ким був маршал Радянського Союзу Георгій Жуков, та про його злочини, а також про генерала Петра Григоренка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-