Кернес хоче повернути Харкову проспект Жукова і прибрати намет волонтерів

Кернес хоче повернути Харкову проспект Жукова і прибрати намет волонтерів

Укрінформ
Харківський міський голова Геннадій Кернес готовий задовольнити петиції харків'ян про знесення намету "Все для перемоги", що встановлений у 2014 році на площі Свободи, і повернути проспекту в Московському районі міста ім'я маршала Жукова.
Про це він написав у Facebook.

"На сайті міськради опубліковані дві петиції. Одна - з пропозицією прибрати намет з пл. Свободи. Друга - про те, щоб повернути одному з проспектів Харкова його історичну назву - імені маршала Жукова. Я думаю, що якщо ці дві петиції наберуть необхідну кількість голосів - а це 5 000 - я зроблю все, що залежить від міської влади, щоб втілити запропоноване в них у життя", - написав Кернес.

За його словами, він за те, щоб прибрати намет. "З проспектом, який раніше був імені маршала Жукова, а тепер генерала Григоренка, складніше. Обидва - гідні увічнення. Але запитайте тих небагатьох ветеранів - кого вони називали маршалом Перемоги? І, звичайно ж, його заслуги в розгромі фашизму - переоцінити неможливо".

Читайте також: Кернес закликає “не об'їдати” мавп у харківському зоопарку, бо нагодує цеглою

На закінчення Кернес закликав харків'ян висловити свою думку.

Трохи нижче Кернес додав, що розбитий пам'ятний знак "На честь самовизначення української нації 16 липня 1990 року - Декларації про державний суверенітет України" відновлено міськрадою. "Протягом місяця цей розбитий, але відремонтований, ми замінимо на новий", - написав він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-