Аналогове мовлення на прикордонних з РФ територіях продовжили до кінця року

Аналогове мовлення на прикордонних з РФ територіях продовжили до кінця року

Укрінформ
Кабінет міністрів продовжив до 31 грудня 2019 року термін аналогового мовлення для визначених Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення каналів на територіях, які межують з Росією, а також у районах, що межують з тимчасово окупованими територіями.

Відповідну постанову ухвалено на засіданні уряду в середу, 8 травня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

У пояснювальній записці до документа зазначається, що метою такого рішення є захист національного телерадіоінформаційного простору та забезпечення повноти та безперервності доступу населення до українських програм.

Також цим рішенням уряд до 31 грудня 2019 року продовжив термін аналогового мовлення для каналів телерадіоорганізацій місцевого мовлення на територіях, які межують з Росією, а також у районах, що межують з тимчасово окупованими територіями, у яких немає ліцензії на цифрове мовлення.

Читайте також: Голова Нацради з телерадіомовлення подав у відставку

Крім того, у пояснювальній записці зазначається, що на даний час в Україні триває використання аналогових передавальних пристроїв на територіях, які межують з Росією у Чернігівській, Сумській і Харківській областях, а також засоби мовлення місцевих телекомпаній на інших територіях країни (341 радіоелектронний пристрій аналогового телевізійного мовлення).

До ухвалення цього рішення кінцевою датою відключення аналогового мовлення для визначених Нацрадою з питань телебачення і радіомовлення каналів на територіях, які межують з Росією, а також у районах, що межують з тимчасово окупованими територіями та каналів телерадіоорганізацій місцевого мовлення, у яких немає ліцензії на цифрове мовлення, було 1 травня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-