Ліс на Херсонщині не вирубували, а проріджували - поліція

Ліс на Херсонщині не вирубували, а проріджували - поліція

Укрінформ
Правоохоронці стверджують, що в Олешківському районі Херсонщини вирубування сосни провадилося на законних підставах.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у відділі комунікації поліції області.

«На сторінках користувачів соціальної мережі Facebook та в херсонських інтернет-виданнях була оприлюднена інформація про начебто незаконну порубку дерев сосни поблизу с. Ліві Саги Олешківського району. В ході проведеної перевірки працівники районного відділення поліції з’ясували, що рубка догляду лісу проводилася на законних підставах», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Поліція перевіряє, чи законно зрубали ліс на Херсонщині

Як розповів начальник Олешківського відділення поліції Сергій Ященко, в ході перевірки документації підприємства поліцейські з’ясували, що ще 3 грудня 2018 року працівникам ДП був виписаний і виданий лісорубний квиток для здійснення прорідження лісу на площі 4,9 га. Саме цю деревину, на яку наявні всі дозвільні документи, демонстрували на фотографіях ЗМІ.

Як повідомляв Укрінформ, поліція зайнялася встановленням законності вирубування лісу поблизу села Ліві Саги Олешківського району.

Раніше правоохоронці в рамках розслідування вбивства Катерини Гандзюк виявили на Херсонщині факти незаконного вирубування лісу, проти чого боролася активістка. При цьому масове вирубування лісів маскувалося під санітарну рубку пошкоджених від пожежі дерев.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-