"Я - громада": в Україні стартує кампанія з підвищення обізнаності реформи

Децентралізація
Укрінформ
В Україні 16 травня стартує інформаційна кампанія з підвищення обізнаності щодо суті децентралізації «Я – громада».

Її організовано спільно Міністерством регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України та Програмою «U-LEAD з Європою», повідомляється на порталі "Децентралізація".

Як зазначається, кампанія має на меті підвищити рівень обізнаності громадськості про позитивні зміни, що відбулися внаслідок реформи децентралізації; сприяти кращому розумінню громадянами України суті реформи децентралізації та поширення позитивних практик ОТГ; сприяти залученню громадян до активної участі у соціальному, культурному та політичному житті своїх громад за допомогою конкретних прикладів, коли люди самі стають агентами розвитку громади. Крім того, організатори сподіваються сформувати позитивне ставлення до процесів добровільного об'єднання та децентралізації по всійї України.

Заходи всеукраїнської інформаційної кампанії «Я – Громада!» проводитимуться у 39 населених пунктах різних областей України. Розпочнеться вона 16 травня у м. Сарата Одеської області публічною дискусією «Об'єднання громади: успіхи, реалії та виклики у контексті нового етапу реформи децентралізації».

А наступного дня, 17 травня, в Ананьєві відбудеться публічний захід «Містечко Децентралізації", програма якого включає тематичну інформацію, дискусії, інтерактивні ігри, експертні поради.

Наступний етап всеукраїнської інформаційної кампанії «Я – Громада!» відбудеться у селі Лозуватка Дніпропетровського району.

Загалом у різних областях України відбудеться 28 публічних та 11 діалогових заходів за участі широкої громадськості, ГО, представників ОТГ, волонтерів та журналістів.

Читайте також: В Іванівській тергромаді на Вінниччині створять «Музей чотирьох поетів»

Концепція «Містечка децентралізації» (у 28 населених пунктах) дасть змогу одночасно провести низку інтерактивних заходів, що поєднують інформаційно-просвітницьку діяльність, презентації кейсів, обмін досвідом, іграми та розважальними форматами.

Діалогові заходи для цільових груп також плануються у форматах інформування, презентації кейсів та дискусій (у 11 населених пунктах).

Всеукраїнська інформаційна кампанія «Я – Громада!» реалізується Програмою для України з розширення прав і можливостей на місцевому рівні, підзвітності та розвитку «U-LEAD з Європою», яка спільно фінансується Європейським Союзом та його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією.

Фото: decentralization.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-