На Закарпатті сотні автівок застрягли у чергах на пунктах пропуску

На Закарпатті сотні автівок застрягли у чергах на пунктах пропуску

Укрінформ
На прикордонних пунктах пропуску “Ужгород”, “Тиса” та “Малий Березний” в Закарпатській області утворилися черги з кількасот автомобілів на виїзд з України. Прикордонники збільшили кількість нарядів та обладнали додаткові робочі місця.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в прес-службі Чопського прикордонного загону ДПСУ.

“Перед пунктами пропуску Чопського прикордонного загону спостерігається значне накопичення транспортних засобів, що прямують на виїзд з України. Зокрема, напружена ситуація перед пунктом пропуску "Тиса" на кордоні з Угорщиною — тут очікують на оформлення близько 300 транспортних засобів, перед пунктом пропуску "Ужгород" на кордоні зі Словаччиною - 150 і перед пунктом пропуску "Малий Березний", теж на кордоні зі Словаччиною, стоять у черзі 200 легкових автомобілів,” - повідомили в Чопському прикордонзагоні.

Як повідомляють у Чопському прикордонзагоні, прикордонники вживають усіх заходів задля прискорення контрольних операцій: збільшили кількість прикордонних нарядів, обладнали додаткові робочі місця та провели робочі зустрічі з угорськими та словацькими колегами.

Як повідомила Олена Трачук, речниця Чопського прикордонного загону, відповідно до інформації, наданої угорською стороною, сьогодні о восьмій ранку знову вийшла з ладу база даних Прикордонної поліції Угорщини на усій ділянці українсько-угорського кордону.

“За наявною інформацією, наразі в угорців проводяться відновлювальні роботи” - сказала вона.

Читайте також: У пунктах пропуску на Донбасі у чергах - 200 авто

Українські прикордонники пояснюють великі черги автомобілів на угорському кордоні саме виходом з ладу угорської бази даних.

"Через це, зокрема, збільшуються черги і на словацькому кордоні, пункти пропуску через який знаходяться поруч. Втім, проблеми на словацькому кордоні пов’язані з тим, що після свят багато українців виїжджають на роботу до ЄС, " - пояснила Трачук.

З огляду на ситуацію, у Чопському прикордонному загоні просять врахувати обставини, що склалися, при плануванні подорожі за кордон та, за можливості, обрати інші пункти пропуску для перетину кордону.

Фото: 0312.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-