На Житомирщині через кір закрили школу на карантин

На Житомирщині через кір закрили школу на карантин

Укрінформ
Загальноосвітню школу в селі Варварівка Олевського району на Житомирщині до 16 травня закрили на карантин через захворювання учнів і вчителя на кір.

"3 травня через випадки захворювання на кір призупиняється навчання у Варварівській ЗОШ І-ІІІ ст. Олевського району... Навчання призупиняється з 3 травня до 16 травня", - йдеться у повідомленні.

За інформацією Житомирського обласного лабораторного центру, у Варварівській школі виявили 7 випадків захворювання – на кір захворіло шестеро дітей та вчитель. Одна дитина має легку форму захворювання, 5 – середньої тяжкості, доросла особа має тяжку форму захворювання.

Загалом, зазначили в ОДА, від початку року на Житомирщині було зареєстровано 14 спалахів кору, з яких більшість - у навчальних закладах. У 2019 році в області захворіли на кір 1419 осіб, за минулий тиждень – 37.

Читайте також: В Україні з початку року на кір захворіли понад 35 тисяч осіб

Як повідомляє Центр громадського здоров'я МОЗ України, з початку року (з 28 грудня 2018 р. до 25 квітня 2019 р.) на кір захворіло 43 783 людини — 20 359 дорослих і 23 424 дитини. Від ускладнень кору померло 16 людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-