Суд четвертий раз переніс засідання у

Суд четвертий раз переніс засідання у "справі Труханова"

Укрінформ
Через неявку прокурорів САП Малиновський райсуд Одеси 26 квітня переніс слухання кримінального провадження щодо правопорушень при придбанні Одеською мерією будівлі "Краяна" за ціною 185 мільйонів гривень, яку детективи НАБУ і прокурори САП вважають завищеною.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"З огляду на неявку представників сторони обвинувачення - прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури - судова колегія вирішила відкласти розгляд кримінального провадження. Наступне засідання відбудеться 3 травня", - озвучив ухвалу головуючий суддя Сергій Черевко.

Варто зазначити, що у п'ятницю на судове засідання прибули восьмеро обвинувачених та їх адвокати, в тому числі залучено до захисту нового київського адвоката Володимира Максимця.

Напередодні колегія суддів Малиновського райсуду, яка розглядає справу Труханова, визнала порушенням неявку 22 квітня до суду прокурорів САП Максима Кравченка та Валентина Мусіяки. Головуючий на процесі суддя Черевко оголосив про намір судової колегії направити пропозицію на адресу Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів щодо вжиття заходів реагування.

А тим часом заступник керівника САП Володимир Кривенко пояснив у листі до Малиновського суду, що представники сторони обвинувачення не з'явилися на засідання 24 квітня з поважної причини - керівник САП поки що не погодив скоригованого обвинувального акту. Потребує ретельної перевірки точність формулювань та інші обставини. Тому неявка прокурорів Кравченка і Мусіяки також не може вважатися неповагою до суду.

Читайте також: Суд у "справі Труханова" перенесли - не прийшли прокурори САП

Кривенко звернувся до суду з клопотанням відкласти засідання і дочекатися нового обвинувального акта.

Як повідомлялося, прокурори САП звинувачують мера Одеси Геннадія Труханова і групу посадовців у тому, що вони організували придбання адмінбудівлі заводу "Краян" за завищеною ціною - 185 мільйонів гривень. Встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлі «Краяна» її було придбано за 11,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-