В Україну з Білорусі насувається масштабна лісова пожежа

В Україну з Білорусі насувається масштабна лісова пожежа

Фото
Укрінформ
Рятувальники готуються до імовірного поширення масштабної пожежі з Білорусі на територію Рівненщини.

Про це повідомляє головне управління ДСНС в області.

«Рятувальники спільно з лісниками, поліцією, прикордонниками та місцевим населенням продовжують ліквідовувати осередки пожеж в лісових масивах Рокитнівського, Дубровицького та Березнівського районів. На кордоні з Республікою Білорусь з метою недопущення лісової пожежі на територію України чергує 14 одиниць пожежно-рятувальної техніки ДСНС та 70 чоловік особового складу рятувальників», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: У Краматорську горів феросплавний завод

Також повідомляється, що на сьогодні є осередки загорання сухої трави, чагарників та підстилки в лісових масивах поблизу сіл: Старе Село, Глинне, Буда, Дроздинь, Карпилівка Рокитнівського району, села Будимля Дубровицького району та села Хотинь Березнівського району локалізовані та ліквідовані силами рятувальників, лісників, поліції, прикордонників та місцевого населення.

Рятувальники за допомогою дрона проводять аеророзвідку місцевості.

На Рівненщині готуються зупинити масштабну пожежу, яка насувається з Білорусі / Фото: https://rv.dsns.gov.ua

Як повідомлялося, 23 квітня біля села Ольмани Брестського району у Білорусі спалахнула лісова пожежа, її досі гасять. Наразі пожежа вже за кілометр від білорусько-українського кордону. Загальна площа пожежі, пройдена вогнем, - більше 200 гектарів. Білорусь задіяла у гасінні вертольоти та авіацію МНС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-