В Одесі облили нечистотами депутата Найєма

В Одесі облили нечистотами депутата Найєма

Укрінформ
Група молодиків спортивної статури спробувала зірвати 19 квітня брифінг депутата Мустафи Найєма щодо збереження Літнього театру як пам'ятки садово-паркового мистецтва і недопущення будівництва торговельного центру, вони облили нардепа нечистотами.
Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Мене запросили до Одеси волонтери, що борються проти забудови території Літнього театру, яку вважають незаконною. Вони хочуть зберегти статус цієї території як пам'ятки садово-паркового мистецтва і не допустити зведення торгово-розважального центру. І я разом з групою народних депутатів хочу їх підтримати. Ми ініціюємо громадські слухання: хай жителі Одеси визначаються, яким повинен бути Літній театр", - заявив Найєм.

Свої позиції щодо забудови пам'ятки садово-паркового мистецтва висловили під час зустрічі з одеситами в Літньому саду також голова Одеської облради Анатолій Урбанський та громадський діяч Михайло Лев, що очолює Центр політико-правових досліджень.

Зі свого боку, одеський шоумен, що представляє інтереси забудовника - фірми "Солінг", заявив, що "роботи з благоустрою" на заповідній території буде продовжено.

Брифінг депутата і виступи інших учасників акції в Літньому саду проходили в напруженій атмосфері: лунали нецензурні лайки та погрози з боку великого натовпу "тітушок" на адресу Найєма та волонтерів, що протидіють спробам забудови заповідної території без належних дозволів компетентних державних структур.

Як повідомлялося, це вже друга упродовж тижня акція одеситів, передусім волонтерів і представників ГО "Зелений лист", що протестують проти підготовки до незаконної, на їх думку, забудови території Літнього театру, що є власністю міської територіальної громади. 13 квітня теж не обійшлось без штовханини з групою осіб, що підтримували фірму "Солінг" - орендатора споруд у Літньому театрі. Втім, нікого з учасників поліція не затримала.

Читайте також: Стрілянина під Одесою: голова Укртрансбезпеки їде розбиратися

Позицію волонтерів висловила журналістам активістка ГО "Зелений лист" Світлана Підпала: "Міський сад - це парк-пам'ятник з охоронним статусом. А Літній театр є частиною території Міського саду як парку-пам'ятника. Тому не може і не буде належати приватному бізнесу. Тому спроби відгородити Літній театр від Міськсаду, встановити будку для охоронців і розпочати підготовчі роботи до зведення на заповідній території капітальних споруд без погодження будівництва з Мінкультом чи облуправлінням культури є незаконними. А такого погодження представник фірми-забудовника не може нам пред'явити, бо його немає".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-