На Луганщині створили майже 90 природно-заповідних об’єктів

На Луганщині створили майже 90 природно-заповідних об’єктів

Укрінформ
На початок 2019 року на підконтрольній українській владі території Луганщини встановлено межі (з розробленням відповідної землевпорядної документації) 89 природно-заповідних об’єктів на загальній площі понад 22 тис. га.

Про це на колегії управління екології та природних ресурсів облдержадміністрації заявив начальник управління Олег Тіхонов, повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

«Під час засідання колегії розглядалися підсумки природоохоронної роботи у 2018 році та основні напрями діяльності на 2019 рік. У рамках Регіональної програми з охорони навколишнього природного середовища Луганської області на 2016-2018 роки виконано природоохоронних заходів на загальну суму 73 млн 809 тис. 788 гривень», - інформує прес-служба.

Читайте також: Площа заповідників України стала більше на 80 тисяч гектарів - указ

Зокрема, у Біловодському районі створено захисні лісові насадження на еродованих землях площею 20 га, здійснено висадку лісових культурних насаджень на площі 3,4 га. У Станично-Луганському районі на непридатних для сільського господарства землях площею 130 га створено захисні лісонасадження і т. д.

Читайте також: На Донеччині оголосили новий заказник «Старомлинівський»

Із закінченням терміну дії вищезазначеної Програми, відразу було розроблено та затверджено Регіональну програму на 2019-2025 років та Регіональну цільову програму моніторингу довкілля Луганської області на період до 2022 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-