На Херсонщині виникли проблеми з програмою

На Херсонщині виникли проблеми з програмою "Доступні ліки"

Укрінформ
На Херсонщині виникли проблеми з програмою «Доступні ліки» - наразі лише 76 аптек уклали договори з НСЗУ (Національна служба здоров`я), виписано лише 5 тисяч рецептів.

Про це у розмові з кореспондентом Укрінформу повідомив директор департаменту охорони здоров’я ОДА Віктор Короленко.

«У програмі зараз лише 76 аптек. Тепер НСЗУ з кожною аптекою укладає договори, не департамент. Не всі аптеки виявились готовими працювати відповідно до нових вимог - проблема в програмному забезпеченні, у придбанні комп’ютерів, у швидкості інтернету», - зазначив директор департаменту.

Він зауважив, що це тимчасові проблеми, необхідно місяць-півтора для того, щоб ситуація нормалізувалась.

Як повідомляє офіційний сайт департаменту охорони здоров’я ОДА, по програмі «Доступні ліки» виписано наразі всього 5 тисяч рецептів. За ініціативою ОДА буде скликана нарада власників аптечних закладів для розв'язання проблеми.

Читайте також: В Україні перевірили дотримання регульованих цін у аптеках

У минулому році по області було укладено 81 договір із суб’єктами господарювання різних форм власності, які здійснюють відпуск лікарських засобів у 183 аптечних закладах. Станом на 1 грудня 2018 року в області було виписано 524 816 рецептів.

Як повідомлялось, з 1 квітня 2019 року до НСЗУ перейшло адміністрування урядової програми реімбурсації лікарських засобів «Доступні ліки». Для підключення до електронної системи охорони здоров'я та роботи з електронними рецептами аптеки потребують додаткового програмного забезпечення. Аптека може розробити його самостійно або обрати одну з пропозицій на ринку ІТ рішень для аптек.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-