Аеропорт

Аеропорт "Ужгород" переходить на постійне використання

Укрінформ
Міжнародний аеропорт "Ужгород" переходить з тестового використання на постійне, оскільки Україна підписала відповідну угоду зі Словаччиною.

Про це сказав Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман під час спільної з Прем’єром Словацької Республіки Петером Пеллегріні прес-конференції у Братиславі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Місяць тому була досягнута домовленість з паном Прем’єр-міністром Словацької Республіки під час телефонної розмови про початок пілотного варіанту використання аеропорту, а зараз ми переходимо на постійне використання", - сказав Гройсман.

Він нагадав, що у березні міністр інфраструктури Володимир Омелян та Президент України Петро Порошенко відкривали роботу аеропорту "Ужгород" у тестовому режимі.

"Сьогодні ми підписали угоду (декларацію - ред.), яка передбачає те, що надалі ми маємо зробити, аби маневрений рух через Словаччину при заході на посадку та зліт з аеропорту Ужгород був абсолютно формалізованим нашими урядами", - сказав Гройсман.

Він також зауважив, що тепер завданням для Омеляна є здійснення інвестицій у злітно-посадкові смуги для того, щоб Ужгород був хорошим міжнародним аеропортом і мешканці Закарпаття могли його викростовувати для власних потреб.

Як повідомлялося, 16 квітня підписано декларацію про наміри укласти угоду для встановлення умов використання визначеної частини повітряного простору Словацької Республіки для обслуговування повітряного руху українським провайдером «Украерорух» в міжнародному аеропорту “Ужгород” для комерційного повітряного транспорту.

Читайте також: Аеропорт "Ужгород" зможе використовувати частину простору Словаччини - декларація

15 березня 2019 року після трирічної перерви аеропорт "Ужгород" відновив свою роботу. Перший рейс Київ-Ужгород здійснив літак компанії "Мотор Січ", яка обслуговувала цей маршрут раніше.

Рейси компанії літатимуть за цим маршрутом раз на тиждень щоп'ятниці. Ціни на квитки варіюватимуться в діапазоні від 699 до 3500 гривень в одну сторону.

Порошенко зазначив, що після домовленостей з Президентом Словаччини Андреєм Кіскою регулярне авіаційне сполучення з Ужгородом та прилегла інфраструктура будуть відновлені.

Аеропорт припинив роботу в лютому 2016 року. Тоді через виявлені порушення правил безпеки Державіаслужба призупинила дію сертифіката аеропорту на обслуговування пасажирських авіарейсів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-