Суд відклав на тиждень розгляд

Суд відклав на тиждень розгляд "справи Труханова"

Укрінформ
Колегія Малиновського райсуд Одеси під головуванням Сергія Черевка розглянула 16 квітня листа керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького щодо перенесення на пізніший термін розгляду кримінального провадження через неготовність САП надати скоригований обвинувальний акт.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Керівник Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Холодницький звернувся до суду з листом, в якому повідомив, що група прокурорів не встигла внести протягом тижня необхідні зміни до обсягу обвинувального акту в кримінальному провадженні, що стосується законності придбання Одеською мерією будівлі колишнього заводу "Краян". Вносячи клопотання, представники САП керувались ст. 348 і 341 Кримінального процесуального кодексу України і просили надати на виконання цієї роботи три тижні. Однак насправді мали в розпорядженні лише чотири дні", - зазначив суддя Черевко.

Головуючий на процесі запропонував висловити свої позиції адвокатам восьми фігурантів у цьому провадженні. З боку захисників протестів чи заперечень проти надання додаткового часу для завершення прокурорами розпочатої роботи щодо зміни обсягу обвинувачень підсудним не було.

"Суд вирішив відкласти розгляд справи на тиждень — до понеділка, 21 квітня", - озвучив ухвалу суддя Черевко.

Як повідомлялося, 9 квітня прокурор Максим Кравченко звернувся з клопотанням до колегії суддів Малиновського райсуду Одеси суду про надання змоги у 3-тижневий термін змінити обсяг обвинувачення фігурантам справи. Але суд задовольнив його частково — погодився відкласти лише на тиждень слухання справи — призначив наступне засідання на вівторок, 16 квітня.

Читайте також: Свідок у "справі Труханова" відхрестився від фірм-прокладок

За даними слідства, Труханов та кілька посадовців Одеської міськради і підприємців протягом липня-грудня 2016 року заволоділи значними коштами місцевого бюджету, купивши за завищеною вартістю будівлю збанкрутілого одеського заводу "Краян". Встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлі «Краяна» її було придбано за 11,5 мільйона гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-