На Чернігівщині відкрили пам’ятник воїнам, загиблим на Донбасі

На Чернігівщині відкрили пам’ятник воїнам, загиблим на Донбасі

Фото
Укрінформ
У Прилуках Чернігівської області відкрили 4-метровий гранітний пам’ятний знак на честь земляків, які загинули в зоні проведення АТО/ООС.

Про це повідомляє прес-служба Чернігівської ОДА.

"У парку поблизу центральної площі Прилук цими вихідними відкрили пам’ятний знак, споруджений на честь земляків, які загинули в зоні проведення антитерористичної операції та операції Об’єднаних сил", - ідеться у повідомленні.

У Прилуках відкрили памʼятник воїнам АТО / Фото: Чернігівська ОДА

Пам’ятник являє собою 4-метрову гранітну стелу із зображенням українського герба та журавлів, які символізують душі загиблих героїв. Біля підніжжя викарбувані рядки поета Василя Симоненка: "…живе лиш той, хто не живе для себе, хто для других виборює життя".

Читайте також: На Чернігівщині знесли погруддя Ватутіна

Пам’ятний знак споруджено за кошти міського та районного бюджетів. Ескіз безкоштовно розробив місцевий архітектор і художник Павло Бережний.

Участь у відкритті пам’ятника взяли представники влади, громадськості, ЗСУ, духовенства та рідні загиблих. Після поминальної літії вони поклали квіти до знаку і вшанували хвилиною мовчання всіх, хто загинув за волю, незалежність і свободу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-