На Чернігівщині знесли погруддя Ватутіна

На Чернігівщині знесли погруддя Ватутіна

Фото
Укрінформ
У селі Нові Боровичі Сновського району Чернігівщини представники націоналістичної громадської організації "Сокіл" скинули з постаменту погруддя радянського воєначальника Миколи Ватутіна.

Про це на своїй сторінці у Facebook повідомив Чернігівський обласний осередок ВГО "Сокіл".

"У прикордонному Сновському районі, за 30 кілометрів від кордону з Московією, у селі Нові Боровичі, сокільці демонтували погруддя кривавому російському генералу Миколі Ватутіну", - йдеться у повідомленні.

У "Соколі" зазначають, що Українським інститутом національної пам'яті ім'я Ватутіна включено до списку осіб, причетних до боротьби проти незалежності України, організації Голодоморів і політичних репресій.

Тут нагадують, що найбільшим злочином воєначальника є загибель 400 тисяч радянських солдатів і цивільних під час форсування Дніпра та штурму німецьких фортифікацій на Букринському плацдармі (біля Києва) в 1943 році. Серед загиблих були десятки, а може й сотні юнаків 16-18 років, яких радянське командування мобілізувало на звільненій від ворога лівобережній Україні, і без зброї та форми відправило під німецькі кулемети.

Читайте також: Законопроект про перейменування Дніпропетровщини готують до розгляду - Парубій

Як раніше повідомляв Укрінформ, у ніч на 27 березня п. р. в с. Феськівка Менського району сокільці молотами пошкодили погруддя Ватутіна й висунули вимогу до влади прибрати його з населеного пункту.

Фото: Чернігівський обласний осередок ВГО "Сокіл", Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-