У Музеї авіації та космонавтики Чернівців провели безкоштовну екскурсію

У Музеї авіації та космонавтики Чернівців провели безкоштовну екскурсію

Фото
Укрінформ
До всесвітнього Дня авіації та космонавтики у Чернівцях кожен охочий міг безкоштовно долучитися до відкритої екскурсії в музеї авіації та космонавтики.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Нашому музею цього року буде вже 20 років. Його відкривали у жовтні 1999 року за участі нашого земляка, першого космонавта незалежної України Леоніда Каденюка. На той час космічних експозицій було дуже мало. А все, що сьогодні можуть побачити відвідувачі нашого музею збиралося протягом усіх цих 20 років ентузіастами", - говорить директор музею Віталій Яценко.

У Чернівецькому музеї авіації та космонавтики провели відкриту екскурсію / Фото: Олійник Віталій, Укрінформ

Музейний ентузіаст з Чернівців Валерій Гречнєв передав до Чернівецького музею авіації близько 1700 моделей літаків та ракет, 1400 поштових марок, 1120 значків, 17000 слайдів та фотографій, 1340 відеокасет. В бібліотеці музею знаходиться 1400 книг, 2500 журналів, 850 креслень.

Читайте також: Сьогодні — День працівників ракетно-космічної галузі України

"Тут є моделі літаків майже з усього світу - і польські, і чеські, і німецькі, і французькі, й англійські, і китайські, і японські, і багато літаків з інших країн тут представлені. З цими моделями наші учні брали участь в 18 міжнародних виставках та конкурсах, отримали 43 медалі, 70 призів, 300 дипломів та грамот", - сказав Гречнєв.

Польоту в космос буковинця Каденюка у Чернівецькому музею авіації та космонавтики йому присвячено окремий зал.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-