На Луганщині найнижчий рівень аграрного рейдерства - ОДА

На Луганщині найнижчий рівень аграрного рейдерства - ОДА

Фото
Укрінформ
Заступник міністра юстиції України з питань державної реєстрації Ірина Садовська та виконуючий обов’язки голови Луганської обласної державної адміністрації Сергій Філь провели засідання оперативного штабу з протидії рейдерству.

Інформація оприлюднена прес-службою Луганської ОДА.

«Ми можемо сміливо говорити про те, що в Луганській області є найнижчий показник в рейдерстві, що стосується сільськогосподарських земель. Внаслідок збройної агресії на території Луганської області залишились переважно сільськогосподарські підприємства. Близько 90% наших надходжень є виключно від аграрного сектору. Від того, як працюють аграрії, як ми дбаємо про дотримання їхніх прав, залежить наш бюджет і наше обличчя», – цитує прес-служба виступ на засіданні Філя.

Заступник міністра юстиції, зі свого боку, подякувала своїм колегам за те, що на Луганщині стабільно працюють системи РАДС, надання безоплатної правової допомоги, за професійну роботу нотаріусів та державних реєстраторів.

«Земельні відносини – це завжди гостре питання, а навесні і восени є сезонна тенденція до загострення. Дякуючи колегам, ми сьогодні не чуємо, що є якісь скарги та невирішені суперечки. Протягом 2016-19 років надійшло 27 скарг, і це мало. Це показник плідної праці Головного територіального управління юстиції», – зауважила заступник міністра.

У рамках роботи штабу територіального управління юстиції у Луганській області продовжує правопросвітницький проект «Я МАЮ ПРАВО!». З серпня 2017 року працюють мобільні точки доступу до системи безоплатної правової допомоги з питань роз'яснення законодавства щодо захисту прав землевласників та землекористувачів. За час його роботи здійснено 198 виїздів, юридичні консультації отримали понад тисячу громадян.

Читайте також: Зерновий ринок визначає темпи розвитку економіки України - Мінагро

Окрім оперативного штабу, на базі Луганської облдержадміністрації було проведено 7 засідань робочої групи з питань захисту прав інвесторів, протидії незаконному поглинанню та захопленню підприємств.

Фото: Луганська ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-