Мільйонні доходи і невеликі зарплати: що вразило в деклараціях очільників Миколаївщини

Мільйонні доходи і невеликі зарплати: що вразило в деклараціях очільників Миколаївщини

Укрінформ
Дружина міського голови Миколаєва Олександра Сєнкевича вправно керує сімейним бізнесом і мала загальний дохід понад 4 млн грн на рік.

Тоді як очільник міста живе на одну зарплату, яка в 2018 році становить 279 тисяч гривень.

Про це йдеться в Єдиному державному реєстрі декларацій.

Як зазначено в декларації Олександра Сєнкевича, у минулому році його дружина Катерина Сєнкевич отримала від підприємницької діяльності дохід у 3 млн 742 тис. грн. Ще 257 тисяч гривень надійшло до сімейного бюджету від продажу нерухомості. А ось зарплата дружини виявилася скромною – всього трохи більше 93 тисяч грн.

За декларацією, у родини немає грошових заощаджень на банківських рахунках, але є низка земельних ділянок і об’єктів нерухомості, більшість з яких теж є власністю дружини.

Читайте також: Філатов подарував доньці частину японської колекції на 110 мільйонів

Щоправда, мер Миколаєва не раз публічно заявляв, що родина живе практично за рахунок успішної дружини, бо зарплата міського голови абсолютно неадекватна для повноцінного існування. До речі, за останній рік вона виросла на 90 тисяч гривень і становить у 2018 році 278 960 грн. Але, при цьому, виглядає досить скромно порівняно з зарплатою голови Миколаївської облради Вікторії Москаленко, яка за 2017 рік задекларувала 521 тисячу гривень, а за 2018-й вже 730 тисяч.

І зовсім непривабливо у цьому списку виглядає задекларована платня очільника Миколаївської облдержадміністрації Олексія Савченка, який у минулому році заробив всього 173 тисячі гривень. При цьому він придбав кілька об’єктів недешевої нерухомості, але ж ніколи і не приховував, що прийшов на посаду людиною заможною, отож може дозволити собі певну розкіш.

Та й записи в його декларації свідчать, що зарплата чиновника - це дрібниці у порівнянні з доходами від відчуження рухомого та нерухомого майна, яке принесло йому в минулому році понад 15,5 мільйонів гривень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-