У Миколаєві — карантин: кількість постраждалих від укусів скаженого пса зростає

У Миколаєві — карантин: кількість постраждалих від укусів скаженого пса зростає

Укрінформ
У Миколаєві кількість постраждалих від укусів скаженого пса збільшується – наразі їх вже 12, але може бути й більше. В районі виявлення собаки оголошено карантин.

Про це сказав під час брифінгу 1 квітня заступник міського голови Юрій Степанець, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"До лікарняних закладів міста наразі звернулося 12 людей, яких 28 березня покусав скажений пес. Їх кількість може бути більшою. Лікарня швидкої медичної допомоги забезпечена всіма необхідними медикаментами. Постраждалі отримають всю необхідну допомогу і профілактику", - сказав Степанець.

За його словами, прийнято рішення ввести карантин у Інгульському районі Миколаєва, де було виловлено хворого пса. Співробітники комунального підприємства "Центр захисту тварин" будуть відловлювати собак в карантинній зоні, проводити їх обстеження на виявлення сказу і вакцинувати. Наразі вже виловлено семеро псів, які контактували з хворим собакою, за ними спостерігають. Якщо буде підтверджено сказ, то собак будуть присипати. Якщо ж ні, то їх вакцинують і випустять на вулицю.

Миколаївців закликають бути пильними. За словами фахівців, пес може бути носієм сказу тривалий час – рік і навіть більше. При цьому сам він не хворіє.

Читайте також: У Миколаєві зростає кількість постраждалих від скаженого пса

Як повідомляв Укрінформ, у місті Миколаєві, в районі обласного онкологічного диспансеру, неадекватний собака покусав п’ятьох осіб. Усі постраждалі звернулися за допомогою до спеціалізованих закладів міста. Троє з постраждалих, після отримання допомоги, відправлені на амбулаторне лікування з подальшим доглядом сімейного лікаря. Інші двоє – знаходяться у лікарні швидкої медичної допомоги міста Миколаєва. Пса виловили, але він загинув. Лабораторні дослідження підтвердили у нього сказ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-