Загиблий від вибуху в Києві росіянин причетний до

Загиблий від вибуху в Києві росіянин причетний до "мукачівської стрілянини" — Москаль

Укрінформ
Загиблий від вибуху в Києві громадянин Росії входив у підрозділ “Правого сектору”, який в липні 2015-го влаштував стрілянину на Закарпатті.

Про це заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль на своєму сайті.

"28-річний Луан Кінгісепп, котрий загинув від вибуху в київській багатоповерхівці минулої суботи, 23 березня, входив до підрозділу "Правого сектору" "Сонечко", який влаштував стрілянину в Мукачеві в липні 2015 року", - написав Москаль.

На доказ своєї заяви він опублікував фото загиблого із шевроном "Сонечка".

За словами Москаля, після мукачівських подій Луан Кінгісепп разом зі спільником Дмитром Голубом втекли із Закарпаття.

"У квітні 2016 р. їх запідозрили у вбивстві водія BlaBlaCar Тараса Познякова. Голуба врешті-решт заарештували, а Кінгісеппа оголосили в міжнародний розшук. Як виявилося, він мешкав у Києві і, судячи з обставин загибелі, й далі займався злочинністю", – додав Москаль.

Читайте також: У Києві від вибуху загинув росіянин, якого шукали за вбивство водія BlaBlaCar

Як повідомляв Укрінформ, 23 березня у результаті вибуху в київській квартирі загинув громадянин РФ, який перебував у розшуку за вбивство, скоєне в Україні. Правоохоронці припускають, що вибух стався через необережне поводження з вибуховим пристроєм. Вибухотехніки вилучили фрагменти саморобного вибухового пристрою, кілька паспортів різних держав та мобільні телефони. Згодом ЗМІ повідомили, що загиблим є Луан Кінгісепп (Лука), розшукуваний у справі про вбивство водія BlaBlaCar Тараса Познякова.

"Мукачівська стрілянина" - надзвичайна подія на Закарпатті у липні 2015 року - конфлікт між місцевим осередком “Правого сектора” та оточенням нардепа Михайла Блюка переріс у стрілянину серед білого дня у місті із загиблими та травмованими.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-