На Донеччині оголосили новий заказник «Старомлинівський»

На Донеччині оголосили новий заказник «Старомлинівський»

Укрінформ
На Донеччині оголошено ще один новий ботанічний заказник «Старомлинівський» на території Великоновосілківського району, загальною площею 236 га.

Про це повідомили в Департаменті екології та природних ресурсів Донецької облдержадміністрації.

«Головою Донецької облдержадміністрації, керівником обласної військово-цивільної адміністрації підписано розпорядження № 280/5-19 «Про оголошення ботанічного заказника місцевого значення «Старомлинівський» на території Великоновосілківського району», загальною площею 236,0 га», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Територію біля села Удачне на Донеччині оголосили ландшафтним заказником

Зазначено, що на схилах балки розташований цілинний типчаково-ковиловий степ, який в нижній частині деградований з причин надмірного випасання, а на вище розташованих ділянках рослинний покрив мало пошкоджений і має багате степове різноманіття: асоціації берізки лінійнолистої, костриці несправжньодалматської, кринітарії волохатої, полину Маршаллова, ковили волосистої занесеної до Червоної книги України. Часто зустрічаються белевалія сарматська, маренка сіроплода, яка охороняється на обласному рівні.

Читайте також: “Ярмарок екскурсій” у Кривому Розі презентував сотню туристичних маршрутів

Фауна ділянки представлена видами, типовими для степу, в тому числі занесеними до додатків Бернської конвенції: ящірка прудка, канюк звичайний, плиска жовта та біла, сорокопуди тереновий та чорнолобий, трав’янка звичайна, коноплянка, махаон (занесено до Червоної книги України) тощо.

В ОДА нагадали, що на сьогодні на території Донецької області обліковуються 150 об’єктів природно-заповідного фонду, загальною площею 97 593,6228 га.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-