БомбеЗНО: на Закарпатті угорським дітям допомагають готуватися до ЗНО

БомбеЗНО: на Закарпатті угорським дітям допомагають готуватися до ЗНО

Укрінформ
У школах Закарпаття та Чернівецької області розпочали роботу пришкільні мовні табори «БомбеЗНО» – експрес-підготовка до ЗНО з української мови і літератури для випускників шкіл з угорською та румунською мовами навчання.

Про це інформують у прес-службі Закарпатської ОДА.

“Сьогодні, 25 березня, в школах Закарпаття та Чернівецької області розпочали роботу пришкільні мовні табори «БомбеЗНО» – експрес-підготовка до ЗНО з української мови і літератури для випускників шкіл з угорською та румунською мовами навчання”, - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на Закарпатті весняні мовні табори працюватимуть для учнів Виноградівського району на базі Карачинського ліцею, для учнів Берегівського району – на базі Яношівської ЗОШ І-ІІІ ступенів, Ужгородського району – на базі Великодобронської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Як інформують у відомстві, чотириденні курси організувало Міністерство освіти і науки України спільно з ГО «Освіторія» та GoGlobal (за підтримки проекту «Фінська підтримка реформи української школи» та Європейського Союзу).

Основна місія мовного табору – створити позитивний настрій та зняти напругу. Дітей також хочуть навчити, які теми можна випустити, бо вони не дають великої кількості балів, а на яких, навпаки, треба більше зосередитися. Якщо пілот буде успішний, то в МОН та організаторів є стратегія налагодження систематичної роботи через літні мовні табори, тренінги, офлайн, онлайн-формати тощо.

До проекту залучено 44 педагоги: по одинадцять учителів з Чернівецької і Закарпатської областей та 22 - рекомендованих ГО «Освіторія». Це найкращі вчителі української мови та літератури України. Велика частина з них – не з державних шкіл. Вони мають великий досвід у підготовці до ЗНО.

Програмою табору передбачено перебування дітей упродовж чотирьох днів з 9-ї до 17-ї години. За кошти проекту дітей довозять, харчують, навчають, організовують дозвілля.

Читайте також: Тест пробного ЗНО з української можна пройти онлайн

Усього на Закарпатті буде охоплено заняттями в таборах понад 200 випускників-одинадцятикласників. Навчатимуть їх за спеціальними методиками з використанням ігрових форм та квестів. Участь у проекті безкоштовна.

Наголошується, що успішне складання зовнішнього незалежного оцінювання має покращити шанси випускників на успішну самореалізацію в Україні. За даними 2018 року в місцях компактного проживання угорської громади не подолали поріг ЗНО 67,5% учнів шкіл.

Як анонсується, у четвер, 28 березня, о 12:00 у Великодобронській загальноосвітній школі (с. Велика Добронь, Ужгородський район) відбудеться прес-брифінг з нагоди реалізації проекту «БомбеЗНО» за участю міністра освіти Лілії Гриневич.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-