Марина Порошенко відкрила спортмайданчик для дітей з вадами слуху на Херсонщині

Марина Порошенко відкрила спортмайданчик для дітей з вадами слуху на Херсонщині

Укрінформ
У Херсонській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів, де вчаться діти з вадами слуху, за участі Марини Порошенко відкрили сучасний спортивний майданчик.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Відкриття сучасного спортивного майданчика у херсонській школі-інтернаті для дітей з порушеннями слуху – це дійсно знакова подія. Тому що вихованці цього закладу дуже активно займаються спортом, мають великі досягнення і співпрацюють з обласною організацією «Інваспорт». Відкриття спортивних майданчиків по всій Україні і побудова спортивної мережі – це активний напрямок, який розвивається в останні роки і який можна реалізувати завдяки реформі децентралізації. Дуже приємно, що в областях зараз приділяється увага підтримці і розвитку інклюзивної освіти, і діти з особливими освітніми потребами можуть долучитися до занять спортом. Ми всі дуже пишаємося нашою українською паралімпійською збірною, яка не раз доводила, що перемога над собою може принести перемогу для нашої країни», - зазначила Марина Порошенко.

Відома херсонська спортсменка – паралімпійка Яна Лебєдєва, яка активно займається громадською діяльністю, на відкритті майданчика звернула увагу на те, що необхідно дбати не лише про спорудження таких спортивних майданчиків, але й про їх архітектурну доступність.

«Дякуємо за зручні, сучасні комфортні умови, але хочеться ще наголосити на тому, що до будь-якого спортивного закладу є під’їздні шляхи, бордюри – це бар’єри, які нам ще потрібно подолати. Архітектурна доступність також є важливою», - зазначила спортсменка.

Читайте також: У Запоріжжі Марина Порошенко разом зі студентами посадила трояндову алею

На території відкритого багатофункціонального спортивного об’єкта розміщено футбольне міні-поле, баскетбольний та волейбольний майданчики. На будівництво спортивного майданчика з обласного бюджету виділено 1 млн 680 тис. гривень.

У Херсонській спеціальній загальноосвітній школі-інтернаті І – ІІІ ступенів навчається 104 дитини з порушенням слуху, з яких 15 - дошкільного віку. Інвалідність мають 99 дітей. За індивідуальною формою навчається 1 вихованець закладу.

Фото: facebook.com/spivakovsky.alexander

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-