Омелян розповів про “дорожні” плани для Тернопільщини

Омелян розповів про “дорожні” плани для Тернопільщини

Укрінформ
Тернопільщина цьогоріч отримає з Дорожнього фонду 444,3 млн грн на ремонт та будівництво доріг державного значення.

Про це сказав міністр інфраструктури Володимир Омелян, перебуваючи з робочою поїздкою в Тернопільській області, повідомляє прес-служба міністерства.

«Завдяки підтримці Президента ми маємо гарантоване джерело фінансування робіт – Дорожній фонд, з якого у 2019 році до Тернопільщини має надійти 444,3 млн грн на дороги державного значення та 393,1 млн грн - субвенція на ремонт доріг місцевого значення та комунальної власності. З великих проектів – заплановано будівництво об’їзної дороги Чорткова, яка пройде до межі Чернівецької області», - заявив міністр.

За словами Омеляна, з 2014 по 2018 роки Тернопільська область отримала на відновлення автошляхів 2 млрд 675 млн гривень, це в 6 разів більше, ніж з 2008 по 2013 роки. На відремонтованій автодорозі М-09 Тернопіль − Львів – Рава-Руська (на м. Люблін, Польща) трафік транспорту зріс з 12 тис. одиниць транспортних засобів на добу до 32 тис. Відновлено також автодорогу державного значення М-19 Тернопіль – Кременець, яка скорочує шлях до Карпат як мінімум на 80 км, додав він.

Читайте також: Омелян сприятиме залученню авіакомпаній для внутрішніх рейсів з Миколаєва

Голова Тернопільської ОДА Степан Барна наголосив, що відновлення автошляхів - реформа, яку бачать і підтримують понад 50% мешканців Тернополя та області.

«Вперше за багато років ми ремонтуємо дороги місцевого значення. Крім того, ми відремонтували дороги Тернопіль - Львів і Тернопіль - Хмельницький. За підтримки Президента України, Уряду та Міністра інфраструктури ми і надалі розбудовуватимемо дорожню мережу області», - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-