Справа на 4,5 мільйона: за розкрадання затримали чиновника облавтодору

Справа на 4,5 мільйона: за розкрадання затримали чиновника облавтодору

Укрінформ
На Буковині за розтрату 4,5 мільйона гривень, виділених на ремонт доріг, затримали групу осіб, серед яких - чиновник облавтодору та двоє керівників приватних фірм.

Про це у Facebook повідомляє управління захисту економіки в Чернівецькій області.

"На Буковині група осіб постане перед судом за розтрату 4,5 мільйона гривень, виділених на ремонт доріг. Серед підозрюваних осіб - керівник комерційної структури, керівник одного з відділів облавтодору та керівник будівельно-монтажної організації. Їм інкримінують вчинення злочинів, передбачених кількома статтями Кримінального кодексу України", - йдеться у повідомленні.

Досудове розслідування встановило, що організував злочинну схему керівник комерційної структури. Саме він вирішив заволодіти бюджетними коштами, що виділялися у рамках державної програми на будівництво та ремонт доріг і мостів у гірському районі області, вважають правоохоронці. Для цього він залучив керівника одного з відділів Служби автомобільних доріг області. Останній забезпечив товариству перемогу в тендері на проведення будівельно-ремонтних доріг певного відрізку автодороги. В подальшому до злочину було залучено керівника будівельно-монтажного об’єднання, який також є фактичним власником приватного підприємства.

"Як установили правоохоронці, матеріали були придбані за завищеними цінами, а роботи фактично виконувалися силами державно-кооперативного будівельно-монтажного об’єднання. Хоча, відповідно до офіційних документів, роботи виконувалися підрядником. Крім того, з метою прикриття злочинної діяльності щодо привласнення бюджетних коштів укладалися фіктивні договори, а отримані внаслідок такої діяльності бюджетні кошти легалізували через підприємства з ознаками фіктивності", - зазначили у поліції.

Читайте також: На Буковині негода заблокувала міжнародну трасу

Таким чином вони вносили недостовірні дані щодо вартості матеріалів та обсягу виконаних робіт, заволодівши бюджетними коштами у сумі понад 4,5 мільйона гривень.

"На початку березня трьом фігурантам було повідомлено про підозру за кількома статтями Кримінального кодексу України: ч. 5 ст.191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем), ч.1 ст.209 (легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом), ч.4 ст.358 (підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів) та ч.2 ст.366 (службове підроблення)", - додали в управлінні захисту економіки у Чернівецькій області.

Досудове розслідування завершено. Обвинувальний акт скеровано до суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-