Річниця Карпатської України: до заходів долучаться Президент з дружиною

Річниця Карпатської України: до заходів долучаться Президент з дружиною

Укрінформ
Порошенко візьме участь в урочистостях з нагоди 80-річниці Карпатської України та в засіданні Ради регіонального розвитку. Також запланована зустріч Порошенка з виборцями в Ужгороді. Його дружина Марина Порошенко відвідає центри інклюзивної освіти та лікарні.

Про це повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА.

"Президент України Петро Порошенко долучиться до урочистостей з нагоди 80-ї річниці проголошення Карпатської України на території Меморіального комплексу «Красне Поле» (поблизу м. Хуст). Початок о 12:00", - йдеться у повідомленні.

Також зазначається, що глава держави візьме участь у засіданні Ради регіонального розвитку Закарпатської області, де обговорять плани розбудови Закарпаття на найближчі три роки. Захід почнеться о 14:00 на території заводу «Джейбіл» (с. Розівка Ужгородського району).

Стосовно програми першої леді зазначають, що вона відвідає загальноосвітню школу № 13 у місті Мукачево, в якій за ініціативою Фонду Порошенка було створено ресурсну кімнату для учнів з особливими освітніми потребами. Також Марина Порошенко ознайомиться з роботою Закарпатської обласної дитячої лікарні, а у місті Свалява зустрінеться з фахівцями та вихованцями Інклюзивно-ресурсного центру і відвідає Свалявський центр замісної ниркової терапії.

Читайте також: У Хусті презентували виставу до 80-ї річниці Карпатської України

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні, 15 березня, відзначається 80-річчя з дня проголошення на Закарпатті незалежної держави Карпатська Україна. Її президентом був років тому, була проголошена незалежність Карпатської України. Прийнята парламентом конституція Карпатської України визначила державний устрій - президентська республіка, державну мову - українська. Були визначені державний герб, державний прапор - жовто-блакитний стяг і гімн - пісня «Ще не вмерла Україна». Президентом Карпатської України було обрано Августина Волошина.

Карпатська Україна проіснувала до 18 березня, коли була повністю окупована угорсьми хортистськими військами. Впродовж кількох тижнів лютував терор на Закарпатті, яке заплатило дорогу ціну за свою незалежність. Загалом без суду і слідства було розстріляно понад 27 тис. чоловік. Понад 75 тисяч закарпатців вирішили шукати притулку в УРСР, втім, майже 60 тисяч з них загинули в сталінських таборах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-