Справа

Справа "Краяна": суд допитав депутатів одеської мерії

Укрінформ
У Малиновському райсуді Одеси за участі прокурорів САП сьогодні продовжували розгляд кримінального провадження стосовно Одеського міського голови та інших осіб, обвинувачених у заволодінні 185 млн гривень під час купівлі будівлі колишнього заводу «Краян».

"На засіданні суду 12 березня було продовжено допит свідків, заявлених стороною обвинувачення. Суд допитав 6 свідків, а загалом - 39", - зазначили в САП.

За даними прес-служби суду, в тому числі були допитані депутати Одеської міськради Олександр Матвєєв і Світлана Осауленко, а також директор юридичного департаменту мерії Інна Поповська.

Читайте також: НАБУ не змогло "витягнути" дані із айфона Труханова

Завтра, 13 березня, триватиме допит свідків.

Як повідомлялося, лише журналіст-розслідувач В'ячеслав Касім навів факти, які підтверджують висунуте слідством звинувачення у можливій причетності чиновників міськради і голови депутатської комісії Василя Шкрябая до заволодіння бюджетними коштами шляхом зловживання службовим становищем.

Про підозру у вчиненні злочину згаданим особам повідомлено 13 лютого 2018 року. При цьому чотирьом із них (посадовцям Одеської міськради) — у порядку, визначеному ст. 135, 278 Кримінального процесуального кодексу України (Заволодіння чужим майном шляхом зловживання службовим становищем), оскільки на той момент їхнє місце перебування було невідоме.

День потому в міжнародному аеропорту "Бориспіль" одеського міського голову та його заступника було затримано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-