У Бердянській колонії ґвалтують та катують засудженних - активіст

У Бердянській колонії ґвалтують та катують засудженних - активіст

Укрінформ
У Бердянській виправній колонії №77 знущаються над засудженними, зокрема зґвалтували учасника АТО.

Про це на своїй сторінці у Facebook написала координатор "Медійної ініціативи за права людей" Ольга Решетилова.

"Бердянська виправна колонія №77 має мінімальний рівень безпеки. Тут утримуються чоловіки, які вперше вчинили злочин - незначний або середньої тяжкості. Середній вік ув’язнених від 18 до 27 років. Тобто “ворів в законі” там просто не може бути. Хоча ні, є один виняток. Незрозуміло з яких причин тут утримується такий собі Сергій Мірошніченко (погоняло “Полоса”). Рецидивіст, це вже його третя ходка за вбивство. За словами засуджених, Полоса є правою рукою адміністрації, смотрящім і тим, хто перетворює життя утримуваних на пекло. Саме на нього вказує Олександр, засуджений атошник, як на свого ґвалтівника", - йдеться у пості.

За її словами, колишній атошник, 23-річний Олександр потрапив до БВК-77, як вважають представники бердянської ветеранської організації “Легіон правди”, несправедливо.

"Ще під час служби він разом з іншими військовослужбовцями затримав особу, яку вони вважали сепаратистом, і передали представникам контррозвідки. Далі сумлінно відслужив, отримав Орден «За мужність». Але, як виявилося, по ньому велося слідство за незаконне позбавлення волі. Олександра засудили до трьох років ув’язнення. Минулого року він був етапований до Бердянська, де на нього чекало пекло", - йдеться у повідомлені.

"Полоса" його гвалтував 5 разів. Зараз хлопець вдома, після лікування в психдиспансері, але продовжує знаходитися в дуже важкому психологічному стані.

Решетилова зазначила, що цього тижня ситуацію навколо колонії обговорювали на комітеті ВР з питань забезпечення правоохоронної діяльності.

Вона додала, що неофіційно зверталась до представників офісу Уповноваженої з прав людини, проте там сказали, що жодних знущань над ув’язненими в БВК-77 немає.

Мати засудженного Юрія Бєляка - Тетяна, записала відеозвернення. Її син також перебуває у бердянській колонії, говорить про знущання та вимагання грошей.

Читайте також: У Росії опублікували ще два записи катувань ув'язнених у ярославській колонії

"Я мати засудженного Тетяна Біляк. Мій син відбуває покарання у 77 колонії. Ми, батьки, всіх постраждалих засудженних, які потерпіли тортури, вимагання, побиття в колонії 77 міста Бердянська, звертаємось до вас, пане президенте, міністра юстиції, генерального прокурора, будь ласка,почуйте нас. Будь ласка, захистіть наших дітей, припиніть тортури у цій колонії. будь ласка, зверніть увагу на цих катів, які до нині не притягнуті ні до якої відповідальності», — йдеться у зверненні жінки.

Родичі ув’язнених та правозахисники вимагають провести перевірку фактів насилля і вимагань у БВК-77 силами міжвідомчої комісії із столиці. До складу комісії вимагають включити представників незалежних громадських організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-