У Сумах презентували книгу про рідкісні рослини краю

У Сумах презентували книгу про рідкісні рослини краю

Укрінформ
У Сумах під час конференції до 20-річчя Деснянсько-Старогутського національного природного парку відбулася презентація книги "50 рідкісних рослин Сумщини".

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ця книга була написана у співавторстві з Вікторією Іванець, яка працює в Українському антарктичному центрі і зараз знаходиться в Антарктиді, тому я презентую нашу роботу сьогодні без неї. В цей атлас-довідник зібрано більше півсотні рослин, якими багата Сумська область. Чимало з них можна побачити лише в заповідниках чи національних парках", - зазначив під час презентації видання в Сумській обласній універсальній бібліотеці один із її авторів Сергій Панченко.

За його словами, робота над книгою тривала близько року. Гроші на її видання виділив Британський природоохоронний фонд «Rufford».

Як зазначив директор Департаменту екології та охорони природних ресурсів Сумської ОДА Ігор Кривозуб, Деснянсько-Старогутський національний парк є однією з природних перлин області.

«Це маленький такий райський куточок землі, площею майже 17 тисяч гектарів. Він вражає різноманіттям флори і фауни. Внаслідок нашої спільної роботи з Міністерством екології кілька років тому з’явилася можливість для розвитку парку, зокрема були встановлені спостережні вежі, завдяки яким працівники парку ведуть роботу щодо охорони від пожеж, короїдів, інших шкідників тощо», - зазначив посадовець.

Читайте також: Весна не поспішає: іще буде мокрий сніг і до 15° морозу

За словами Кривозуба, видання «50 рідкісних рослин Сумщини» можна вважати подарунком читачам до 20-річчя парку. Воно стане в нагоді як для екологів, так і для студентів і школярів, допоможе жителям області дізнатися більше про багатство землі Сумської, її різноманіття і неповторність.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-