Марина Порошенко презентувала на Франківщині мобільний Інклюзивно-ресурсний центр

Марина Порошенко презентувала на Франківщині мобільний Інклюзивно-ресурсний центр

Фото
Укрінформ
Дружина Президента України Марина Порошенко під час робочої поїздки на Івано-Франківщину презентувала мобільний Інклюзивно-ресурсний центр для дітей з особливими освітніми потребами.

Про це повідомляє прес-служба глави держави.

За словами Марини Порошенко, Івано-Франківщина долучилася до проекту Фонду Порошенка «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» у листопаді 2018 року.

«Наразі в області інклюзивне навчання організоване для 414 дітей з особливими освітніми потребами у 238 закладах загальної середньої освіти. Це майже на 50% більше, порівняно з попереднім навчальним роком. Також сьогодні в регіоні працює 20 сучасних Інклюзивно-ресурсних центрів, які прийшли на заміну застарілій системі психолого-медико-педагогічних консультацій», - сказала дружина Президента.

Читайте також: Кабмін виділить 504 мільйони на розвиток інклюзії в садочках та ПТУ

У Коломиї вона ознайомилася з роботою спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів № 5 імені Т. Г. Шевченка, де було відкрито Медіатеку та Ресурсну кімнату, а також відвідала Інклюзивно-ресурсний центр Коломийської районної ради, де відбулася презентація першого в області мобільного ІРЦ, який надаватиме психолого-педагогічні та корекційно-розвиткові послуги дітям з особливими освітніми потребами Коломийського району. Зазначається, що такий мобільний ІРЦ дозволить забезпечити раннє виявлення дітей з особливостями розвитку, надавати консультативну допомогу батькам та вчителям, які працюють з такими дітьми.

Крім того, дружина Президента Марина Порошенко разом із міністром культури Євгеном Нищуком взяли участь в урочистому відкритті Всеукраїнського фестивалю народної хореографії «Покутські витоки» та переглянули виставу «Франко у наших душах».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-