Куць розповів про деталі стратегії розвитку Донеччини

Куць розповів про деталі стратегії розвитку Донеччини

Укрінформ
У Донецькій області розробили чітку стратегію розвитку регіону.

Про це заявив голова Донецької військово-цивільної обласної адміністрації Олександр Куць, повідомляє прес-служба ОДА.

«1 березня у нас буде проведена Рада регіонального розвитку, і нам є що показати. Нами розроблена чітка стратегія подальшого розвитку регіону», - сказав Куць.

Він зазначив, що у регіоні продовжують відновлення та будівництво опорних шкіл, критичної інфраструктури та житла, які були пошкоджені внаслідок ведення бойових дій. Важливою частиною роботи є розвиток мережі медичних закладів, значна частина яких залишилась на непідконтрольних територіях.

«Є перелік проектів, які ми маємо завершити до 2021 року, але є й проекти, які потребують більше часу на реалізацію», - сказав Куць.

За його словами, незважаючи на критику, яка спрямовується до обласної влади, буде продовжений проект з придбання житла для дітей-сиріт та для створення дитячих будинків сімейного типу.

Читайте також: На Донеччині розробляють автономне водозабезпечення, не пов’язане з “ДНР”

Крім того, додав Куць, одним з пріоритетів є розвиток мережі медичних закладів третього рівня – створення обласної багатопрофільної лікарні та сучасного перинатального центру, а також планується всебічний розвиток транспортної інфраструктури області, у тому числі й відновлення повітряного транспортного сполучення Донеччини з іншими регіонами країни.

Куць зауважив, що стратегію розвитку Донеччини, створену спільно з представниками міст, районів та об’єднаних територіальних громад, буде затверджено під час проведення Ради регіонального розвитку 1 березня.

Фото: Донецька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-