Вінниччина за три роки планує вкласти у дороги 15 мільярдів

Вінниччина за три роки планує вкласти у дороги 15 мільярдів

Укрінформ
На Вінниччині упродовж трьох років планують залучити в будівництво і ремонти доріг 15 млрд грн.

Про це у середу на презентації пріоритетів регіонального розвитку регіону на найближчі три роки повідомив голова Вінницької ОДА Валерій Коровій.

«Протягом 3 років ми розраховуємо залучити близько 15 млрд грн у будівництво доріг. Нагадаю, їх протяжність в регіоні – близько 9 тисяч кілометрів. Насамперед йдеться про перспективу завершення у цьому році комплексу робіт по міжнародній трасі М-12 з виходом на Черкаську область. Також ми розпочинаємо комплексні ремонти траси М-21 в напрямку Могилева-Подільського», - повідомив Коровій.

За його словами, наступного року в регіоні розпочнуться масштабні середні ремонти доріг загального користування в напрямку смт Шпиків, Крижопіль та Тростянець.

Серед пріоритетних напрямків дорожнього будівництва - напрям до м. Хмільник для забезпечення належної дорожньо-транспортної інфраструктури задля розвитку міста-курорту.

Читайте також: На Вінниччині в Іллінецькій ОТГ збудують сонячну електростанцію

Згідно з даними Служби автомобільних доріг у Вінницькій області, у 2018 році масштабні роботи з поточного середнього ремонту проводились на двох головних міжнародних трасах, відновлено 97 км доріг державного значення за 2,2 млрд грн. У 2019 році на ремонт доріг загального користування державного значення (2000 км) заплановане фінансування в розмірі 2,8 млрд грн. З них на поточний середній ремонт буде спрямовано 2,5 млрд грн та 228 млн грн – на експлуатаційне утримання. В поточному році ремонти проводитимуться за «маршрутним» принципом. Заплановано ремонт трьох ділянок сумарною протяжністю 13,3 км на а/д М-21 Виступовичі – Житомир – Могилів-Подільський і 72 км траси дорога М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка, що входить до проекту Go Highway.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-