Коломийська ОТГ запустила новий автобусний маршрут

Коломийська ОТГ запустила новий автобусний маршрут

Децентралізація
Укрінформ
На Прикарпатті Коломийська об’єднана територіальна громада запустила новий автобусний маршрут для зручності селян.

Про це повідомив керуючий справами Коломийської міської ради Тарас Кухтар на презентації проекту Статуту Івано-Франківської ОТГ, яка відбулася в Івано-Франківському Центрі розвитку місцевого самоврядування (ЦРМС), створеного за підтримки Програми «U-LEAD з Європою» та Мінрегіону.

«Ми провели конкурс на новий автобусний маршрут, який пустили з крайнього села ОТГ (Саджавка - ред.) до нашого ЦНАПу у Коломиї», - сказав Кухтар.

За його словами, окрім нового маршруту, Коломийська ОТГ запровадила талони для пільгового перевезення жителів громади.

«З бюджету для цього ми виділили необхідні кошти. Цього року таких талонів для безкоштовного перевезення ми видали удвічі більше. Їх отримали жителі сіл. Для них це дуже зручно. Тепер плануємо, аби адміністратори наших сіл користувались такими пільгами», - зазначив Кухтар.

Як повідомлялося, Коломийська ОТГ утворилась торік. До неї увійшли 5 сільських рад, а це – 6 сіл, з яких два не відносились до Коломийського району. На сьогодні Коломийська ОТГ працевлаштувала 80% людей, які працювали у сільських радах до об’єднання. У кожному селі Коломийської ОТГ, окрім старост, створені робочі місця для адміністратора та діловода. Коломийський ЦНАП надає 22 адміністративні послуги.

Загалом в Івано-Франківській області працюють 30 ОТГ.

Читайте також: Експерти оцінили фінансові ресурси шкільної мережі ОТГ

Програма «U-LEAD з Європою» спільно фінансується Європейським Союзом і його країнами-членами Данією, Естонією, Німеччиною, Польщею та Швецією й підтримує реформу децентралізації та її секторальні напрямки.

Фото: Юрій Рильчук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-