Дев’ятий день протесту: гірники

Дев’ятий день протесту: гірники "Селидіввугілля" звернулися по допомогу до омбудсмена

Укрінформ
Протестуючі під землею гірники ДП "Селидіввугілля" звернулися до омбудсмена Людмили Денісової з проханням про сприяння у погашенні заборгованості по заробітній платі.

Про це 26 лютого повідомив у Facebook представник Уповноваженого з прав людини у Луганській та Донецькій областях Павло Лисянський, який за дорученням омбудсмена Денісової сьогодні вранці прибув на шахти "Новогродівська" та "Курахівська" ДП "Селидіввугілля", де проходять протести гірників.

"Протестувальники просили про сприяння у відновленні їхнього права на гідну працю, а саме, сприяти погашенню заборгованості по заробітній платі", - написав Лисянський.

Він зазначив, що з диспетчерської шахти переговорив з гірниками, які знаходяться під землею дев’яту добу, провів робочі зустрічі з керівництвом шахт. Також зустрівся з медичними працівниками РПГ (реанімаційна протишокова група), які входять до складу ВГРЗ (воєнізований гірничорятувальний загін).

За словами Лисянського, медпрацівники поінформували, що здоров'я гірників задовільне, про це підтверджують і дані у медичних журналах, які він перевірив.

"По закінченню візиту, я поінформував омбудсмена України і центральний офіс про ситуацію, що склалася. Разом з представником уповноваженого із захисту соціально-економічних прав Оленою Степаненко вже здійснюємо дії, спрямовані на захист прав шахтарів", - підсумував Лисянський, пообіцявши, що буде далі інформувати про результати.

Читайте також: Гірникам Львіввугілля повністю виплатили зарплату за грудень

Як повідомляв Укрінформ, протест шахтарів ДП ​​"Селидівугілля" розпочався на початку лютого.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-