У Кернеса виправдовують підвищені тарифи на транспорт

У Кернеса виправдовують підвищені тарифи на транспорт

Укрінформ
Юридичний департамент Харківської міськради стверджує, що підвищені тарифи на проїзд в метро та наземному електротранспорті є правомірними, бо ухвала Харківського окружного адміністративного суду про призупинення їхньої дії не набрала законної сили.

Про це повідомляє прес-служба Харківської міськради.

"22 лютого виконавчий комітет Харківської міської ради отримав ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову за позовом щодо тарифів з перевезення пасажирів електротранспортом. Згідно з документом, ухвала суду не набрала законної сили. Цим ще раз підтверджується правомірність застосування діючих в даний час тарифів з перевезення пасажирів міським електротранспортом", - підкреслили в Юридичному департаменті.

За роз'ясненням директора Юридичного департаменту В'ячеслава Басараба, процедура затвердження нових транспортних тарифів була проведена у відповідності з усіма необхідними законодавчими нормами: "Більше місяця проекти рішень про підвищення вартості проїзду були розміщені на офіційному сайті міської ради, щоб жителі Харкова могли внести свої пропозиції та зауваження, які були б враховані при затвердженні тарифів. Однак за цей час ніяких пропозицій і зауважень від харків'ян не надійшло".

Як повідомляв Укрінформ, 23 лютого не менше як тисяча харків'ян, у тому числі, активісти громадських організацій "Харківський антикорупційний центр", "Антикорупційний блок учасників АТО", "Традиції та порядок" взяли участь у акції "Марш злих харків'ян", щоб добитися від міської влади, зокрема, від Харківського міського голови Геннадія Кернеса виконання рішення суду про призупинення підвищених тарифів на проїзд у метро та наземному електротранспорті. Після мітингу біля міськради учасники пішли ходою через центр міста до готелю "Національ", який є власністю Кернеса, та де він мешкає. Активісти склали на сходинках шини, але не підпалювали їх, і наклеїли на стінах будівлі текст рішення суду. До учасників акції ані біля міськради, ані біля готелю ніхто не вийшов.

Читайте також: "Марш злих харків'ян" вимагав від Кернеса повернути старі тарифи на проїзд

19 лютого Харківський окружний адміністративний суд за позовом активістів призупинив рішення виконкому Харківської міської ради про підняття з 7 лютого тарифів на проїзд у метро, трамваях і тролейбусах. Згідно рішення суду, що вступає в дію одразу після проголошення, вартість проїзду у метрополітені з 20 лютого мала повернутися до 5 грн, у трамваях і тролейбусах - до 4 грн. Незважаючи на це, комунальний транспорт не знизив тарифів.

20 лютого прокуратура Харківської області відкрила провадження за ч. 2 ст. 382 КК України (невиконання судового рішення особою, яка займає відповідальне або особливо відповідальне становище).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-