"Марш злих харків'ян" вимагав від Кернеса повернути старі тарифи на проїзд

Фото
Укрінформ
Не менше тисячі жителів Харкова взяли участь у акції "Марш злих харків'ян", щоб добитися від міської влади та міського голови Геннадія Кернеса виконання рішення суду про призупинення дії підвищених тарифів на проїзд у метро та наземному електротранспорті.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Акція розпочалася мітингом біля будівлі Харківської міськради за участі активістів громадських організацій "Харківський антикорупційний центр", який став ініціатором акції, "Антикорупційний блок учасників АТО", "Спілка ветеранів АТО", "Традиції та порядок" та інших.

Учасники акції тримали в руках плакати з вимогами повернути вартість проїзду в метро по 5 грн, а в наземному електротранспорті - до 4 грн.

"Наразі ми злі, бо терпець урвався. Ми запрошуємо представників центральної влади, включаючи Генпрокуратуру, приїхати до Харкова, взяти участь в сесії, запланованій на середу, 27 лютого, та розібратися в ситуації... Кернес поводить себе, як феодал у своєму князівстві, але ми цього йому не дозволимо", - зазначил під час мітингу лідер "Харківського антикорупційного центру, депутат Харківської обласної ради Дмитро Булах.

Акція протесту "Марш злих харків'ян" / Фото: В'ячеслав Мадієвський, Укрінформ

Виступаючі на мітингу, серед іншого, зазначали, що хоча вартість проїзду у столичному метро теж 8 грн, як і підвищений харківський тариф, але у Києві діє розширений список пільг, чого немає у Харкові.

До учасників мітингу з будівлі міськради ніхто не вийшов, вхідні двері були зачинені.

Після мітингу учасники акції - не менше тисячі людей - пішли ходою центром міста по головній Сумській вулиці та проспекту Науки до готелю "Національ", який належить меру Геннадію Кернесу і де він зараз мешкає.

Біля готелю знов розпочався мітинг. Активісти принесли з собою кілька шин, але не стали їх підпалювати, склавши на сходинках біля входу. Також вони розклеїли на стінах будівлі текст рішення суду щодо призупинення підвищених тарифів.

Читайте також: У Харкові діють підвищені тарифи на транспорт попри рішення суду

Центр міста на час ходи було перекрито для руху автотранспорту. Більше 100 поліцейських супроводжували колону. Інцидентів не зафіксовано.

Як повідомляв Укрінформ, з 7 лютого за рішенням виконкому Харківської міськради вартість проїзду в метро підвищено з 5 до 8 грн, трамваях і тролейбусах - з 4 до 6 грн.

19 лютого Харківський окружний адміністративний суд призупинив дію підвищенних тарифів до розгляду по суті позову, поданого за ініціативи громадської організації "Харківський антикорупційний центр" про відміну підвищених тарифів. Проте транспортні підприємства Харкова до попередніх тарифів не повернулися.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-