На Львівщині за 4 роки в соціальну інфраструктуру вклали понад 6 мільярдів — Президент

На Львівщині за 4 роки в соціальну інфраструктуру вклали понад 6 мільярдів — Президент

Фото
Укрінформ
На Львівщині за чотири роки вклали понад 6,5 млрд грн в розвиток соціальної інфраструктури - шкіл, дошкільних навчальних закладів, інклюзивно-ресурсних центрів тощо.

Про це глава держави заявив під час виступу на засіданні Ради регіонального розвитку Львівщини, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"На Львівщині за 4 роки вкладено понад 6,5 млрд грн в розвиток соціальної інфраструктури. Це більше 6 тисяч об’єктів: 14 нових шкіл та 23 дошкільних навчальних закладів, 26 інклюзивно-ресурсних центрів", - зазначив Порошенко.

Робоча поїздка Петра Порошенка на Львівщину / Фото: Михайло Палінчак

На розвитку інклюзії Президент зупинився окремо. Він наголосив, що в Україні є 700 тис. дітей з особливими потребами і 2 млн членів цих сімей, які часто залишалися зі своїми проблемами сам на сам.

Читайте також: Порошенко пообіцяв обговорити скандальний законопроект Мінсоцполітики

"Важливо не тільки, щоб діти з особливими потребами навчилися жити в звичайному світі, а і щоби "звичайний світ" навчився жити і ставитися до дітей і людей з особливими потребами. Бо це і є Європа, і без цього Європи немає", - підкреслив Порошенко.

За його словами, від початку активного розвитку інклюзивної освіти в Україні 15 тис. дітей з особливими потребами прийшли до шкіл.

Крім освітніх закладів, зазначив Президент, на Львівщині створено 43 нові амбулаторії із сучасними автомобілями і обладнанням.

Фото: ZIK

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-