У Запоріжжі з фаєрами та свічками вшанували Героїв Небесної Сотні

У Запоріжжі з фаєрами та свічками вшанували Героїв Небесної Сотні

Фото
Укрінформ
На Майдані Героїв у Запоріжжі близько сотні містян вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми зібрались, аби вшанувати пам'ять Героїв Небесної Сотні. Особисто для мене, це важливий день. Ми з мамою і братом знаходились на місцевому майдані, а мій батько був у Києві. Ми не мали з ним зв'язку довгий час. Боялись найгіршого, адже по телевізору бачили, що там відбувалось", - згадує організатор мітингу голова Запорізького осередку всеукраїнської громадської організації "Сокіл" Ярина Геращенко.

Її батько - Михайло - захищав свободу та демократію у складі четвертої козацької сотні. Сьогодні він згадував, як п'ять років тому він та його побратими чинили опір озброєним "беркутівцям".

У Запоріжжі вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні / Фото: Смольєнко Дмитро, Укрінформ

За словами Ярини Геращенко, коли почався наступ, батько зателефонував мамі. "Ми бачили по телебаченню, де засідки і намагались батька та його побратимів вивести. Мама почула, що він біжить, а потім зв'язок обірвався. 24 години ми не знали, де він та що з ним. Для нас це був жах. Ми пережили найстрашніші 24 години. Спочатку була злість, бо нападали на тих, хто не мав чим захищатись. Потім був страх, що батько не вернеться додому", - сказала вона.

Читайте також: У Лісабоні вшанували Небесну Сотню та інсценізували Майдан під посольством РФ

Згадуючи ці події, запоріжці переглянули коротке відео про події Революції Гідності, потім запалили фаєри, заспівали гімн та вшанували пам'ять Героїв хвилиною мовчання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-