НАБУ не змогло

НАБУ не змогло "витягнути" дані із айфона Труханова

Укрінформ
Колегія суддів Малиновського райсуду Одеси почала допит свідків у справі щодо Одеського міського голови Геннадія Труханова - так званій справі заводу "Краян".

Заслухавши двох свідків, суд оголосив перерву до 25 лютого - таку ухвалу озвучив головуючий на процесі суддя Сергій Черевко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Суд також задовольнив клопотання сторони захисту про повернення групі осіб, у яких здійснювали обшуки детективи НАБУ, айфонів, планшетів та інших гаджетів, зміст яких власники закрили паролями.

"Фахівцям комп'ютерних технологій НАБУ, на жаль, не вдалося ознайомитися зі змістом планшетів та інших техзасобів (що були вилучені під час обшуків у Труханова та його заступника Павла Вугельмана - ред.) ", - констатував прокурор Максим Кравченко.

Читайте також: На суді у "справі Труханова" сперечалися через допит свідків

Під час допиту свідок у справі - директор ТОВ "ЕОС" Олена Побєдіна заявила, що її "переслідують прокурори САП". Згодом вона відмовилася відповідати на запитання представників обвинувачення, скориставшися зауваженням адвокатів, що свідок має право не надавати свідчень щодо себе.

Ще один свідок - Микола Ткач відмовився підтвердити свідчення, надані ним під час досудового слідства щодо придбання мерією будівлі "Краяна". Він заявив, що минуло багато часу, і він уже не може згадати, які усе було в 2017 році.

На засіданнях 25, 26 та 27 лютого суд планує заслухати третину з усіх ста свідків сторони обвинувачення.

Як повідомлялося, Малиновський райсуд Одеси дослідив усі 66 томів документальних та багато речових доказів "справи Труханова" і групи посадовців, звинувачених САП у заволодінні коштами місцевого бюджету під час купівлі адмінбудівлі колишнього заводу "Краян".

Прокурори САП звинувачують мера Одеси Труханова і групу посадовців у тому, що вони організували придбання адмінбудівлі "Краяна" за завищеною ціною — 185 мільйонів гривень. Встановлено, що ринкова ціна об’єкта нерухомості становила 92 мільйони гривень, а незадовго до придбання мерією будівлі «Краяна» було придбано за 11,5 мільйона гривень.

САП також стверджує, що посадовці мерії та депутати, які ухвалювали рішення про придбання об'єкта нерухомості, не мали обгрунтованих висновків щодо доцільності придбання адмінбудівлі та наслідків рішення для міськбюджету.

Детективи НАБУ і прокурори САП завершили в 2018 році досудове розслідування щодо кримінальних правопорушень посадовими особами Одеської міськради, керівниками і засновниками деяких підприємств за ознаками ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України (заволодіння коштами в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 3 ст. 209 (легалізація доходів, отриманих злочинним шляхом).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-