Московський патріархат готує захоплення храму ПЦУ - владика Варсонофій

Московський патріархат готує захоплення храму ПЦУ - владика Варсонофій

Укрінформ
Владика Закарпатської єпархії ПЦУ Варсонофій закликав правоохоронців забезпечити право громади храму св. Геогрія Побідоносця в селищі Ясіня на перехід до юрисдикції ПЦУ.

Колишній священник за підтримки Хустської єпархії УПЦ МП готується в неділю захоплювати храм, заявив Варсонофій у дописі на своїй сторінці в мережі Facebook.

“Щойно повідомили парафіяни релігійної громади св.Георгія Побідоносця смт.Ясіня (ур.Кевелів), що представники духовенства Хустської єпархії УПЦ Московського Патріархату, 10 лютого, в неділю, хочуть захопити храм, громада якого на своїх зборах вирішила ввійти до складу Закарпатської єпархії УПЦ (ПЦУ)”, - написав Варсонофій.

Читайте також: ПЦУ створила місію, яка опікуватиметься українськими політв'язнями

Відтак, владика Закарпатської єпархії ПЦУ просить правоохоронців забезпечити право громади на вільний перехід під іншу церковну юрисдикцію - в даному випадку до Закарпатської єпархії ПЦУ.

Як повідомляв Укрінформ, громада храму св. Геогрія Побідоносця 3 лютого заявила про намір приєднатися до Православної церкви України. Це третя громада на Закарпатті, яка останнім часом вийшла з-під юрисдикції УПЦ МП.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-