НАЗК направило до суду 14 протоколів на мера Сум

НАЗК направило до суду 14 протоколів на мера Сум

Укрінформ
Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 20 адмінпротоколів, з яких 14 - стосовно мера Сум Олександра Лисенка.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду 20 адмінпротоколів за недотримання вимог Закону України "Про запобігання корупції" щодо запобігання та врегулювання конфлікту інтересів стосовно чотирьох осіб", - йдеться у повідомленні.

У НАЗК зазначили, що йдеться про неповідомлення у встановлених законом випадках та порядку про наявність реального конфлікту інтересів, що тягне за собою накладення штрафу від 100 до 200 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, а також про вчинення дій чи прийняття рішень в умовах реального конфлікту інтересів, що тягне за собою накладення штрафу - від 200 до 400 неоподатковуваних мінімумів.

"14 адмінпротоколів стосуються Сумського міського голови Олександра Лисенка, який в умовах реального конфлікту інтересів видавав розпорядження про преміювання працівників виконавчого комітету міськради, у тому числі себе, а також не повідомляв про наявність у нього реального конфлікту інтересів Національне агентство", - зазначили у НАЗК.

У відомстві пояснили, що міський голова "на власний розсуд та бачення оцінював особистий вклад у результати роботи" та протягом 7 місяців встановлював самому собі премії у розмірі 65% – 270% до суми свого посадового окладу, надбавок та доплат.

Читайте також: Суд навіть не оштрафував мера Сум за премії в 300%

Крім цього, прийнято рішення про направлення до суду 4 адмінпротоколів стосовно депутатів Бориспільської міської ради Київської області Миколи Грони (батько) та Євгенія Грони (син). Депутати не повідомили міськраду про наявність у них реального конфлікту інтересів та взяли участь розгляді, підготовці та прийнятті рішення щодо зменшення розміру орендної плати за користування земельною ділянкою для підприємства, власниками та керівниками якого є зазначені особи.

Ще два адмінпротоколи складені стосовно колишнього начальника Херсонського обласного відділення (філії) Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України Юрія Кана, який не повідомив про наявність у нього реального конфлікту інтересів та призначив на посаду медсестри свою дружину.

НАЗК нагадало, що складення протоколу і направлення його до суду є підставою для провадження у справі про адміністративне правопорушення у судовому порядку.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-